Aktiviranje JRS 20020323_1

DATUM AKTIVNOSTI: 23.03.2002

VODJA: Jaka Jakofčič

POVZETEK:

Intervencija se je zgodila 23.03.2002 ob 11:30, ko je planinka iz Rakeka zdrsnila s plezalne poti po strmem žlebu, poraščenem z nizkim grmičevjem. Padla je približno 10 metrov globoko in si zlomila obe roki, medenico in prsni koš. Prva je bila aktivirana Enota za hitro posredovanje občine Nova Gorica. Vodja enote je ukazal še aktiviranje helikoptersko enoto GRS Tolmin in RC JRS Tolmin - reševalca iz Ajdovščine, ker je obstajala možnost, da se zaradi zmerne burje s helikopterjem ne bo dalo reševati. Ob 12:20 sta bila aktivirana Benko Igor in Rehar Robert in na kraj prišla ob 12:40. Helikopter je klub burji poškodovanko uspel odpeljati. Akcija je bila končana ob 13:45.

Od poškodbe do odpeljave v zdravniško nego je minilo 2:15, jamarska reševalca pa sta do kraja nezgode prišla v 20 minutah po aktiviranju.

Sodelovali so:

1. 2 člana RC JRS Tolmin