Aktiviranje JRS 20130125

DATUM AKTIVNOSTI: 25.01.2013

VODJA: Marko Zakrajšek

POVZETEK:

Tokratna intervencija ni imela nobene veze z jamami. Aktivirani smo bili zaradi žičniškega reševanja na Kaninskih žičnicah. Iz skopih podatkov smo izluščili, da bi lahko šlo za tragično nesrečno. Dva naša reševalca sta prišla na kraj nesreče, ker sta bila v bližini, toda med tem časom je bila intervencija preklicana. Informacija se je kasneje izkazala za napačno, ker je intervencija še vedno potekala - preklican je bil samo poziv za reševalce JRS.

ČASOVNICA:

• 13:55: vodja RC JRS Tolmin s strani vodje JRS telefonsko obveščen, da aktivira RC JRS Tolmin za posredovanje ob nesreči na Kaninski žičnici. Informacij o tem ali je bil kdo ob nesreči poškodovan ni imel.
  • 14:00: aktivirani člani RC JRS Tolmin, o aktiviranju pa obveščen ReCO. Tudi tam niso imeli podatkov o stanju ali številu ponesrečencev.
  • 14:05: lokalni reševalec javil, da se nahaja v bližini nesreče.
  • 14:20: 4 člani RC pripravljeni na odhod iz Ajdovščine.
  • 14:22: prvi reševalec prispel na prizorišče nesreče in sporočil da sta bili kabini, ki sta se odpeli z jeklenice, prazni.
  • 14:33: vodja RC JRS TO prejel klic z ReCO, da je intervencija preklicana.
  • 14:39 na kraj nesreče prispe še drugi reševalec in sporoči, da že poteka reševanje dveh ujetih smučarjev.
  • 16:41: intervencija zaključena.

Sodelovali so reševalci RC JRS Tolmin.